Video's

Op deze pagina vindt u diverse video's van de kerk Maria van Renkum en diverse activiteiten

Diverse video's

Op deze pagina zijn  video’s te vinden van diverse zaken van de kerk Maria van Renkum  en de activiteiten die er plaatsvinden. 

Marialied Renkum

Zondag 23 juni heeft het  Caeciliakoor van de bedevaartkerk te Renkum op ons verzoek het Renkumse Marialied gezongen. Het fraaie lied kunt nu hier beluisteren en bekijken.

Maria van Renkum

De geschiedenis rondom het beeld Maria van Renkum werd gekleurd door reformatie in de zestiende eeuw. In 1405 werd het Maria van Renkum beeld geschonken door hertog van Gelre, Reinald IV aan de zuster Augustinessen van Renkum. Zij bewaarden het in hun kapel zodat pelgrims het beeld konden bezoeken.

Meditatiepark Rosarium Marieae

Achter en naast de kerk in Renkum was een verwaarloosd park. Totdat vrijwilligers van de parochie er een rozentuin van maakten. “Dit ‘Rosarium Mariae’ betekent zowel ‘Rozentuin van Maria’ als ‘Rozenkrans van Maria’. Daarmee verwijst het naar de rozen en naar de geheimen van de rozenkrans die in het park staan uitgebeeld,” vertelt pastoor Henri ten Have in deze video.

Replica Maria van Renkum

Het originele Maria van Renkum beeld is inmiddels weer terug in onze pelgrimskerk maar omdat het beeld tijdelijk tentoongesteld werd in een museum is er een replica gemaakt. In dit filmpje is te zien hoe dit proces in zijn werk is gegaan. 

Interview over het beeld

In interview met bedevaartgangers over het Maria van Renkumbeeld. In oktober 2018 verhuisde het voor drie maanden naar het Valkhof Museum in Nijmegen voor een tentoonstelling over Maria van Gelre (1380-1428), de echtgenote van de Hertog van Gelre.