Nieuws

Lees het nieuws rondom de Stichting Maria van Renkum

Nieuws 7 september 2019

Tijd en Zin om mee te gaan?

Op donderdagmorgen 10 oktober 2019 vertrekken we om 08.30 uur met een bus (19 personen) vanaf ons kerkgebouw naar Vorden om de thematentoonstelling “Maria een bijzondere Heilige” te bezoeken. Dat doen we in het  “Heiligenbeeldenmuseum”. De excursie gaat uit van de Stichting Maria van Renkum. Iedereen kan zich aanmelden via stichtingmariavanrenkum@kpnmail.nl en vol is helaas vol. Bekijk de uitnodiging: Excursie van de Stichting Maria van Renkum 10-10-2019.

Ook Jeroen gaat voor behoud van de kerk van Renkum

Onlangs heeft Eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem aangegeven  zijn naam toegevoegd te willen zien bij het Comité van Aanbeveling van de Stichting Maria van Renkum.

Jeroen Dijsselbloem ( Jeroen René Victor Anton Dijsselbloem) werd op 13 juli 2015 door de ministers van Financiën van de eurozone verkozen voor een tweede ambtstermijn als voorzitter van de Eurogroep. Dijsselbloem was tot oktober 2017 minister van Financiën van Nederland. Sinds februari 2013 is hij ook voorzitter van de Raad van gouverneurs van het Europees stabiliteitsmechanisme. Zie pagina “over ons” van deze website.

Uw E-mailadres

Wie zijn/haar e-mailadres aan ons doorgeeft (stichtingmariavanrenkum@kpnmail.nl) ontvangt regelmatig een nieuwsbericht.

Ansichtkaarten

Als je op  YouTube zoekt naar muziek (Marialied Renkum) dan kun je het Caeciliakoor van de bedevaartkerk te Renkum vinden en het fraaie Renkumse Marialied beluisteren. De tekst is eveneens in de opname verwerkt, zodat je zelfs mee kunt zingen. Natuurlijk vind je de video, een verkleind beeld ook op onze websitepagina Media.

Op 15 augustus 2019 na de drukbezette viering van “Maria ten Hemelopneming” hebben we ansichtkaarten uitgedeeld en voor het eerst naar buiten toe bekendheid gegeven aan het werk van onze stichting. Bekijk hier de dubbelzijdig bedrukte kaart: Ansichtkaart Stichting Maria van Renkum 

Folders

Begin september zijn we begonnen met het verspreiden van 2500 kleurrijke folders: een drieluik met 6 pagina’s op hoogwaardig papier. De folder is ook digitaal te vinden: Folder St. MvR 

Gezien

Ons kerkgebouw wordt ook door een bewonderaar uit Velp minutieus nageschilderd.

man schildert kerk Maria van Renkum